City Train - byens sightseeingtog! City Train Togene, sightseeingtogene i Kristiansand, ble etablert i1986. Togene er bygget i Italia og består av 1 lokomotiv og3 vogner. Motordriften er en 1600ccm bensinmotor.

Vi kan frakte 54 personer pr.tur fordelt på våre 3 vogner. Våre ordinære rundturer, som vesentlig går over sommersesongen, har alle sine avganger fra nedre torv. Togets betjening består av guide og sjåfør.

City Train togene kjører også i julemåneden Desember, med sine \"nisser\" og \"nisseorkester\". Våre juleturer er meget populære med gaver og godterier til alle barn.

Cruisebåttrafikken til Kristiansand er et av våre faste kjøreoppdrag. I nært samarbeid med Kristiansand Euro-Port Norway, og cruiseorganisasjonen Kristiansand South of Norway, befordrer vi passasjerene på rundturer i byen og inn til sentrum. City Train togene leies også ut til alle typer arrangementer som fødselsdager - bryllup - markeder - kongresser m.m. En slik utleie ble gjort med vårt innkjøpte \"jubileumstog\" da den norske kongefamilien besøkte Kristiansand ved byens 350 års jubileum.

City Train Historien
City Train ble i sin tid startet av Finn Ole Haugedal som var en bereist mann. Finn Ole Haugedal så raskt at Kristiansand manglet et tilbud hvor turistene kunne få se hva Kristiansand sentrum hadde å by på. I 1986 startet han firmaet som i dag heter City Train. Finn Ole Haugedal startet i det små og hadde et lokomotiv med 3 vogner fra den italienske produsenten Dotto Trains. Toget ble et meget populært innslag i byen, og allerede noen år etter kjøpte Finn Ole et nytt tog for å bedre kapasiteten. Etter hvert dukket det opp en konkurent for City Train , Thomas Toget. Thomas Toget fikk holde på i 4 år før Finn Haugedal med City Train kjøpte toget til Thomas toget. I 2004 overtok sønnen, Vidar Haugedal, kontrollen på selskapet. Dette etter selv å ha drevet City Train i 12 år. Vidar Haugedal er i dag eneeier og Direktør for City Train